logo

Nieuws over onze activiteiten

- Conferentie: DUURZAME TALENTONTWIKKELING, Haagse Hogeschool, 14 november 2017, met keynotes over dialogical leadership en een grote variatie aan workshops.

- Ervaar het aan den lijve: EEN ZELFONDERZOEK TE DOEN MET DE ZKM samen met een ervaren coach.  

Een INTEGRATIEVE VISIE OP HET DEMOCRATISCHE ZELF: Spanningsvelden in interculturele, interraciale en transgender identiteiten, gezien vanuit de Dialogical Self Theory.

- Zie hier het NIEUWSTE ARTIKEL over de dialogical self in De Psycholoog (september 2016).

- Interview Jutta König over DE HYBRIDE MENS.

- Op grond van zijn proefschrift, beschrijft Michiel de Ronde in een kort artikel de mogelijkeden van spel in begeleidingssituaties gezien vanuit de dialogical self.

- Zie het visionaire artikel van James Liu die de Dialogical Self Theory plaatst in het bredere kader van 'global consciousness'.

-  Nieuw boek 'NARRATIVE PSYCHOLOGY' (2016) van Julia Vassilieva (Australie) die drie hoofdlijnen in de narratieve psychologie onderscheidt: de theorieën van McAdams in USA, White & Epston in Australie en Hermans in Europa.

- Interview met Jutta Konig die vertelt over haar persoonlijke ervaringen als 'global nomad' naar aanleiding van haar proefschrift MOVING EXPERIENCE: COMPLEXITIES OF ACCULTURATION. Jutta gaat daarbij in op thema's zoals culturele hybriditeit en dialogische relaties tussen verschillende culturele ik-posities.

- Hubert Hermans wordt een uur geinterviewd door Shrink Rap Radio over zijn dialogical self onderzoek in relatie tot dromen.

- Op grond van dit onderzoek geeft hij een keynote address op de conferentie IT ALL STARTS WITH A DREAM, georganiseerd door de International Association for the Study of Dreams, in het conferentiecentrum Rolduc te Kerkrade, 24-28 juni 2016. Hier de powerpoint presentatie.

- De 9de International Conference on the Dialogical Self vond plaats in Lublin, Polen, 7-10 september, 2016. De conferentie werd georganiseerd door de John Paul University in Lublin.

- Er bestaat een vier-minuten samenvatting van de Dialogical Self Theory op youtube.

- In een langer interview spreekt Hubert Hermans over de achtergrond van zijn psychologiestudie, zijn ervaringen als psycholoog en zijn wetenschappelijke ontwikkeling in de richting van de dialogical self, geïnterviewed door Vittorio Busato en Jacques Dane.

- Rens van Loon benoemd tot hoogleraar DIALOGICAL LEADERSHIP aan Tilburg University. Rens van Loon, tevens ambassador van onze Academy, creëeert een brug tussen onze Academy en de wetenschappelijke wereld.  

- Een recente lijst met publicaties rond de dialogical self wordt gegeven door FACEBOOK.

- Zie jaarverslag 2015 van de Academy

Contact
 1. Telefoonnummer(*)
  Ongeldige invoer
 2. Naam(*)
  Ongeldige invoer
 3. Email adres(*)
  Fout e-mail adres
 4. Vraag(*)
  Ongeldige invoer